Vart är vädret påväg?

Igår var jag och min kusin/vän/fältbiologs-friend Amanda på en föreläsning om klimatet av Pär Holmgren.
Föreläsningen var riktigt bra! Han hade en riktigt bra berättar röst och egna roliga "erfaranheter" som han gav exepel på. Det han betonade mest var att Klimat, Fattigdom och Jämstäldhet ofta hänger ihop. Hade vi haft ett bättre klimat hade inte de fattiga haft det lika svårt och då hade kanske kvinnorna också fått utbilda sig och gå i skolan.
Han betonade också att de som blir "straffade" av klimatförändringarna är just de fattiga, de som absolut inte har gjort någonting för att påverka klimatet: De släpper inte ut några gifter/föroreningar i luften, de skövlar inte all skog mm.
För just nu ser klimatförändringen ut så här: Där det är torrt - blir det torrare. Där det är kallt - Blir det kallare. Där det regnar - blir det blötare.
Och vi i Sverige lever så pass "bra" att vi klarar av alla dessa förändringar. Vi klarar av att det blir lite blötare, kallare och många vill nog att det gärna blir några grader varmare.

Det hela handlar om att ändra vårat beteende och förändra samhället så att man bara kan leva miljövänligt. För just nu gör man ju ett val, vara miljövänlig eller inte.

Det var som sagt ett väldigt bra föredrag, Amanda och jag kände att det gav enormt mycket.
I slutet delades även Lerums miljöpriser ut och då var det bla. vår inspirations källa Lovisa Nilsson som fick ett sådant pris! Och så skulle hon säga några ord efter hon hade fått priset, så hon pratade lite om Köpenhamn och sedan säger hon "Det sitter faktiskt två tjejer här i publiken som har blivit inspirerade av mig och också ska åka med till Köpenhamn - Amanda och Linnéa!" Så vi vinkade lite lätt så att folk skulle se oss, och då började alla applådera! Så vi fick värsta applåden ^^ Både jag och Amanda blev röda som tomater, men de va jättekul att bli uppmärksammad på det sättet :)


Väder-Pär :)

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

        Kom ihåg mig?
Rss